U bevindt zich hier: Home  »  Cloudproducts  »  Communiceren met Lync

Communiceren met Lync

Communiceren met Lync

Het nieuwe werken

De term 'Nieuwe werken' is bedacht toen werd geconstateerd dat door de komst van de tablet, met name de jeugd op een andere wijze naar de traditionele wijze van werken aan ging kijken. Het werd niet alleen meer locatie onafhankelijk maar ook de manier van communiceren werd helemaal anders. Het emailen werd veel minder gebruikt en door de komst van Ping, Whatsapp en Facebook, werd de directe vorm van communicatie ontdekt.

De oplossing

Voor gebruikers zijn er een groot aantal toepassingen beschikbaar om direct met elkaar te kunnen communiceren. De meeste apps gaan echter niet veel verder dan een mogelijkheid om elkaar een bericht te kunnen sturen. Een bijkomend nadeel is echter, dat deze apps alleen onderling kunnen communiceren. Hierdoor moeten gebruikers die met elkaar willen communiceren gebruik maken van dezelfde app. Door het aanbieden van één centrale oplossing, namelijk MS Lync, behoeven medewerkers niet meer gebruik te maken van verschillende apps om met elkaar te kunnen communiceren.

De oplossing die On-premise2cloud aanbiedt heeft oa de volgende mogelijkheden;

Elektronisch vergaderen: met Lync is het niet alleen mogelijk om te communiceren met één collega, maar ook met groepen van collega's waardoor elektronisch vergaderen mogelijk wordt.

Integratie: Lync heeft standaard mogelijkheden om te integreren met Exchange en Oce en SharePoint

Whiteboard: geeft de mogelijkheid om samen met andere deelnemers een whiteboard te openen om samen te werken aan tekeningen en notities.

Chat: geeft de mogelijkheid om met de deelnemers berichten uit te wisselen.

Scherm delen: geeft de mogelijkheid om met collega's een scherm te delen om interactief te werken aan een document.

Mogelijkheden van mobiele apparaten

Er zijn Lync apps beschikbaar voor Windows Phone 8, iPhone, iPad en Android. Doordat Lync bestaat uit een uniforme client waardor het gebruik van de verschillende mogelijkheden van Lync eenvoudig zijn te leren en te gebruiken. Op die wijze kunnen mobile gebruikers deelnemen aan vergaderingen. Ook kunnen mobiele gebruikers direct met elkaar chatten en hebben de mogelijkheid om notities te maken die direct met elkaar kunnen worden uitgewisseld.

De voordelen

Door Lync te gebruiken hebben gebruikers de volgende voordelen:

Lync kan worden gekoppeld aan Exchange en SharePoint
Direct kunnen zien of een collega beschikbaar is
De online status van een collega kan worden gekoppeld aan de Exchange agenda, zodat een geautoriseerde collega de details van de agenda kan zien
In SharePoint kan de status van een collega worden gevonden op de interne bellijst
Een gebruiker kan een bericht sturen naar een collega voor het stellen van een korte vraag of het doorgeven van een website link
Het verminderen van een email verkeer
Documenten delen met andere gebruikers. Hierdoor kunnen ze een presentatie doornemen of een spreadsheet uit leggen


Eenvoudig in gebruik te nemen

Door de vele mogelijkheden die Lync heeft te bieden wordt vaak ook gezegd, dat het een ingewikkeld hulpmiddel is. De gehoste vorm neemt een groot deel van de ingewikkeldheid weg. Een gebruiker behoeft zich geen zorgen te maken over de technische opzet. Dat hebben wij voor de gebruiker gedaan. Een projectgroep kan zich direct richten op de nieuwe vorm van communiceren waardoor de samenwerking snel handen en voeten krijgt.

Contactinformatie

On-premise2cloud
Gezellenlaan 12
7005 AZ in Doetinchem

» Stuur ons een email

T: 0314 393313
E: info@onpremise2cloud.nl

Maandag t/m Vrijdag:
08.00 - 17.00

Bel mij terug

Wilt u teruggebeld worden? Vul dan uw naam en telefoonnummer in en wij bellen u zo snel mogelijk terug.
Copyright © On-premise2cloud 2013  |  Disclaimer  |  Privacy Verklaring
Webdesign & development by: Timeless Design