U bevindt zich hier: Home  »  Cloudservice  »  Cloudscan

Quick Cloudscan

Achtergrond van de Quick Cloud Scan:
Tegenwoordig worden we op diverse manieren geconfronteerd met de cloud. Zelfs op radio en TV komen veelvuldig gesprekken en uitzendingen voorbij, waarin de cloud wordt aangeprezen. Soms lijkt het er op, dat de cloud een oplossing is voor alle problemen. Tijdens onze gesprekken met directeuren van bedrijven hebben we gemerkt, dat er nog veel onduidelijkheid is en of het gebruik van de cloud wel een oplossing is voor de uitdagingen waarvoor het MKB staat. Met andere woorden: levert het gebruik van de cloud wel de voordelen op die alom worden genoemd.
On-premise2cloud heeft een Quick cloud Scan gemaakt die op een eenvoudige, on-line wijze is te gebruiken en die een globaal beeld geeft of
het gebruik van cloud voor uw bedrijf voordelen biedt.

Vragenlijst:

Bevatten uw applicaties gevoelige, persoongebonden gegevens Ja Nee
Toelichting: Hierbij gaat het niet om naam, adres en woonplaats maar heeft deze vraag meer betrekking op medische- of financiële informatie over personen.


Heeft u werkplekken die zware grafische toepassingen draaien Ja Nee
Toelichting: Bij zware grafische toepassingen moet worden gedacht aan toepassingen voor het ontwerpen van 3D modellen, architectuur ontwerpen of aan het maken van games.


Zijn er werkplekken waarop foto- of videobewerkingen plaatsvinden Ja Nee
Toelichting: Bij deze vraag gaat het om toepassingen waarmee films of fotorapportages worden gemaakt.


Kunnen de medewerkers altijd en overal bij hun documenten en applicaties komen Ja Nee
Toelichting: Bij veel bedrijven is het werken op afstand met een grote verscheidenheid aan apparaten nog een uitdaging. Mail en agenda is tegenwoordig gemeengoed en overal en op elk apparaat beschikbaar. Deze vraag heeft dan ook meer betrekking op de bedrijfsapplicaties en de mogelijkheden daarvan om hiermee ook buiten het kantoor te kunnen werken.


Kunnen de medewerkers samenwerken aan documenten zonder gebruik te maken van email Ja Nee
Toelichting: De vraag naar opslagcapaciteit wordt mede veroorzaakt, doordat bestanden via de mail op meerdere locaties worden opgeslagen. Tegenwoordig is er software beschikbaar die deze groei voorkomt en de vraag heeft dan ook betrekking of er van dit soort mogelijkheden gebruik wordt gemaakt.


Moet er binnenkort worden geïnvesteerd omdat de automatisering is verouderd of omdat er nieuwe bedrijfsapplicaties (bij) komen Ja Nee
Toelichting: Het gaat bij veroudering niet alleen om de verhoogde kans op storingen maar ook om de ondersteuning die software leveranciers nog geven op verouderde software.


Is het overgrote deel van de werkplekken voorzien van standaard software Ja Nee
Toelichting: Met standaard software wordt MS Office bedoeld eventueel aangevuld met mail en standaard applicaties zoals een rekenmachine, pdf-lezer en een browser.


Is er binnenkort vraag naar meer opslagcapaciteit Ja Nee
Toelichting: Steeds meer informatie in de vorm van tekeningen, ontwerpen en dergelijke wordt digitaal aangeleverd. Hiervoor is steeds meer opslagcapaciteit nodig.


Wordt met de backup ook regelmatig gecontroleerd of deze backup ook kan worden terug gezet Ja Nee
Toelichting: Het maken van een backup is meestal geregeld, maar waar zelden naar wordt gekeken is of het mogelijk is om een backup terug te zetten (een restore). Dit dient regelmatig te gebeuren, omdat backup-media aan slijtage onderhevig is.


Heeft uw bedrijf meerdere vestigingen die moeizaam gebruik kunnen maken van gemeenschappelijke applicaties Ja Nee
Toelichting: zijn er problemen om vanaf meerdere vestigingen te kunnen werken met gemeenschappelijke applicaties of wordt er overwogen om van een nevenvestiging een hoofdvestiging te maken, zodat de toegang naar de applicatie moet wijzigen.


Persoonlijke gegevens:

Uw naam: *
Uw e-mailadres: *
Uw telefoonnr:
Opmerking: *


De uitwerking:
Aan de hand van de scan maken we een advies of, en waar het gebruik van de cloud mogelijke voordelen biedt. Dit advies wordt binnen drie dagen via de mail toegezonden.* Verplichte velden

Contactinformatie

On-premise2cloud
Gezellenlaan 12
7005 AZ in Doetinchem

» Stuur ons een email

T: 0314 393313
E: info@onpremise2cloud.nl

Maandag t/m Vrijdag:
08.00 - 17.00

Bel mij terug

Wilt u teruggebeld worden? Vul dan uw naam en telefoonnummer in en wij bellen u zo snel mogelijk terug.
Copyright © On-premise2cloud 2013  |  Disclaimer  |  Privacy Verklaring
Webdesign & development by: Timeless Design