U bevindt zich hier: Home  »  Informatie  »  Cloud Computing en ICT continuïteit

Cloud Computing en ICT continuïteit

Alle Nederlandse bedrijven hebben in de afgelopen jaren te maken gehad met het verlies van gegevens. Onderzoeken hierna hebben uitgewezen, dat de oorzaken uiteenlopen van IT-storingen (76 procent) en aanvallen van buitenaf (68 procent) tot fouten in menselijk handelen (43 procent). Deze onderzoeken hebben zich beperkt tot ICT. Er zijn echter ook incidenten, die niet alleen betrekking hebben op ICT, maar ook op het totale bedrijf waar ICT een onderdeel van is. Er zijn ook calamiteiten die de gehele bedrijfsvoering dreigen te belemmeren. Als het gaat om een uitslaande brand, overstroming of om stormschade dan is het evident dat er sprake is van een calamiteit. U moet dan maar afwachten waar de politie de bekende rood-witte linten spant en of er nog iemand in of uit kan, dus wat zullen de gevolgen zijn voor de bedrijfsvoering. En bij bijvoorbeeld een stroomstoring of een bommelding zult u moeten vast stellen of het een incident is of dat u bent getroffen door een calamiteit want bij een calamiteit kan het zijn, dat bedrijfsvoering langere tijd ontregeld is.

Gevolgen

ICT is in veel gevallen onlosmakelijk verbonden met bedrijfsvoering. Dit is zowel het geval in het proces om producten te maken evenals in de ondersteunende processen. Als het niet beschikbaar zijn van ICT een kortstondige periode betreft zijn de gevolgen voor de bedrijfsvoering te overzien. Als het echter een langere periode betreft kunnen de gevolgen rampzalig zijn. Het productieproces kan langere tijd stil komen te staan, waardoor er niet meer aan klanten kan worden geleverd. Het niet beschikbaar hebben van ICT in de ondersteunende processen kan betekenen, dat financiële afhandeling van leveringen of bestellingen niet meer voorhanden is. Ook kan het betekenen, dat het klantenbestand niet meer is te raadplegen, waardoor contact met klanten bijna niet meer is te realiseren. In het meest erge geval kan het voorkomen, dat een bedrijf afstevent op een faillissement.

Oplossingen

Inzet van cloud computing kan de wijze waarop ICT continuïteit is geregeld drastisch veranderen en verbeteren. Cloud computing kan op een aantal manieren worden ingezet, zoals;

Het doen van de backup naar de cloud. In veel gevallen wordt de backup lokaal op geslagen. In het geval van een brand of een overstroming gaat in zo'n geval de backup verloren. Door de backup te routeren naar de cloud (een extern datacenter) wordt voorkomen dat de backup verloren gaat.
Een werkplek of mailbox uit de cloud. Werkplek- en mailvoorzieningen worden een commodity en kunnen eenvoudig uit de cloud worden gehaald. Door hierop over te stappen kan in geval van een calamiteit gemakkelijk naar een andere locatie worden uitgeweken.
Storage oplossingen die de cloud combineren met de opslag die op locatie staat. Ook op het gebied van opslag is de wereld snel aan het veranderen. Door het gebruiken van replicatie technieken, die in alle storage oplossingen voorhanden zijn, kan een tweede opslagapparaat in een extern datacenter worden geplaatst. Bij een calamiteit is er dan de beschikking van een kopie van de gegevens waarbij het zelfs mogelijk is om geen enkel gegeven verloren te laten gaan.
Het eigen datacenter combineren met een extern datacenter. Door het gebruik van virtualisatie technieken is het mogelijk om een combinatie te maken van het eigen datacenter met een extern datacenter. Deze technologieën zien we steeds meer toegepast worden bij ontwikkelprojecten, maar kan ook worden toegepast voor een productie omgeving.


Bedrijf continuïteit gaat verder dan alleen de continuïteit van ICT. Echter door het inzetten van de mogelijkheden van cloudcomputing kan de ICT continuïteit zonder investeringen worden verbeterd. On-premise2cloud BV heeft ervaring met het inzetten van de diverse mogelijkheden en kan samen met het bedrijf een strategie ontwikkelen om continuïteit met de inzet van cloud computing te verbeteren.

Contactinformatie

On-premise2cloud
Gezellenlaan 12
7005 AZ in Doetinchem

» Stuur ons een email

T: 0314 393313
E: info@onpremise2cloud.nl

Maandag t/m Vrijdag:
08.00 - 17.00

Bel mij terug

Wilt u teruggebeld worden? Vul dan uw naam en telefoonnummer in en wij bellen u zo snel mogelijk terug.
Copyright © On-premise2cloud 2013  |  Disclaimer  |  Privacy Verklaring
Webdesign & development by: Timeless Design